gegužės
07 d.
Antradienis, 18:00, Kamerinė muzika

AKORDEONO MUZIKOS KONCERTAS, SKIRIAMAS PASAULINEI AKORDEONO DIENAI PAMINĖTI

gegužės
07d.

AKORDEONO MUZIKOS KONCERTAS, SKIRIAMAS PASAULINEI AKORDEONO DIENAI PAMINĖTI

Antradienis, 18:00 / Kamerinė muzika
Bilietai

Kas yra akordeonas? Kokią muziką dera su juo groti? 1829 m. gegužės 6 d. buvo patentuotas naujas instrumentas, pavadintas akordeonu. Šią dieną Tarptautinė akordeonistų konfederacija (CIA) patvirtino kaip Pasaulinę akordeono dieną, kuri minima daugelyje šalių. Akordeonas – tai vienas jauniausių ir spalvingiausių instrumentų muzikiniame pasaulyje, kuris vis dar nesustoja techniškai tobulėti. Jo repertuaras – nuo naujų originalių, šiuolaikinės muzikos darbų iki žavių klasikos transkripcijų, nuo klasikos iki džiazo, nuo tautinės iki popmuzikos. Akordeoną girdime kaip solinį instrumentą, grojantį įvairiuose ansambliuose, akompanuojantį kitiems, draugaujantį su simfoniniu orkestru ar dideliame akordeonistų orkestre.

Šia proga Lietuvos nacionalinė akordeonistų sąjunga organizuoja spalvingą akordeono muzikos renginį. Jame girdėsite tiek klasikos šedevrus, tiek didelį šėliojantį orkestrą. Koncerte dalyvaus geriausi, muzikaliausi 5-ojo nacionalinio Lietuvos akordeonistų konkurso laureatai – Germanas Manzūrovas, Andrii Panasiuk, Jonas Vozbutas, Motiejus Dudnikas, Justas Balachovičius, Robertas Valutis, Augustas Jasiukevičius, trio „Metaccord“, Adrijaus ir Ervido Balčiūnų duetas, Alytaus muzikos mokyklos trio, Varėnos J. Čiurlionytės menų mokyklos sekstetas, Vilniaus Karoliniškių muzikos mokyklos akordeonistų orkestras. Taip pat didžiulis Kauno krašto meno ir muzikos mokyklų jungtinis akordeonistų orkestras.

Kviečiame kartu praleisti nuostabų laiką, kuris sustabdys akimirkas ir privers pasinerti į nepakartojamų melodijų šėlsmą!

Koncerto organizatorius Lietuvos nacionalinė akordeonistų sąjunga

Koncerto partneris KĮ Kauno valstybinė filharmonija

Skip to content